Reactie burgemeester op incident Renesse

Gepubliceerd op 24 augustus 2022 om 19:31

RENESSE - Burgemeester Jack van der Hoek heeft via social media gereageerd op het bizarre incident in Renesse waarbij een persoon meerdere keren inreed op een terras. 

"Afgelopen nacht heeft zich in Renesse een bizar voorval afgespeeld waarbij een auto op terrassen is ingereden en daarbij een persoon heeft verwond. Daarbij is ook met een wapen gedreigd. Door doortastend optreden van de hulpdiensten, in goede samenwerking met de beveiligers van de horeca, is gelukkig erger voorkomen. Daarvoor mijn complimenten."

"Mijn gedachten zijn bij de gewonde en het personeel van de betreffende horeca. Zij moeten een aantal zeer angstige momenten hebben doorgemaakt. Ik wens ze daar sterkte mee en heb contact met de betrokken ondernemers."

"Het is buitengewoon jammer dat dit voorval zich uitgerekend in Renesse heeft afgespeeld. Juist nu Renesse, door de inzet van zovelen, in de afgelopen jaren weer een gezellige en veilige familiebadplaats is geworden. Met een aanbod voor jong én oud. Het agressieve gedrag van een enkeling zal daar geen verandering in brengen en we zullen daar stevig tegen op blijven treden. Ik beschouw dit, op zich zeer ernstige, voorval dan ook als een incident, dat in principe overal had kunnen plaatsvinden. Helaas voor ons dit keer in Renesse."

"De dader is gelukkig direct aangehouden en nadere woordvoering over het vervolg van deze zaak is aan het Openbaar Ministerie en politie."