Jeugdbrandweer Zierikzee is beste van Nederland

Gepubliceerd op 9 oktober 2022 om 19:23

HOOGEVEEN - De Zierikzeese jeugdbrandweer heeft gisteren de eerste plaats behaald in de finale van de landelijke kampioenschappen jeugdbrandweer. 

De juniorenploeg (11-15 jaar) en aspirantenploeg (16-18 jaar) zijn zaterdag afgereisd naar Hoogeveen voor de finale van de landelijke jeugdbrandweer wedstrijden. De juniorenploeg kreeg een melding van een autobrand tegen een gevel van een bedrijfspand. Bij de brand had een persoon meerdere brandwonden opgelopen. Aan de junioren de taak om de brand te blussen en het slachtoffer te behandelen. 

De aspiranten kregen een middelbrand scenario in een praktijkschool met mogelijk gewonden. De brandweer van Hoogeveen was al ter plaatse en riepen de hulp in van de Zierikzeese jeugdbrandweer. De ploeg kreeg de opdracht om slachtoffers te zoeken, redden en het helpen blussen van de brand. De ploegen werden door een vakjury beoordeeld op hun inzet en afhandeling van de incidenten. 

De junioren behaalde uiteindelijk een nette vierde plaats van Nederland. De aspirantenploeg behaalde de eerste plaats en mogen zichzelf de beste van Nederland noemen. Het is de tweede keer dat de Zierikzeese ploeg de eerste plaats behaald, de laatste keer was in 2000. Bij terugkomst in Zierikzee werden de leden ontvangen door de vrijwilligers van brandweer Zierikzee waarna ze met zwaailicht en sirene naar de kazerne zijn gereden.