Meerdere ongevallen door ijzel op Schouwen-Duiveland

Gepubliceerd op 15 december 2022 om 08:50

SCHOUWEN-DUIVELAND - De hulpdiensten en bergingsbedrijven zijn donderdagochtend druk met meerdere ongevallen door de gladheid. Tot 12.00 uur is code geel van kracht. 

Door ijzel is het tussen Zierikzee en Burgh-Haamstede plaatselijk zeer glad. De doorgaande wegen zijn inmiddels gestrooid door Rijkswaterstaat en goed begaanbaar. Rond 06.30 uur ontstond een kettingbotsing met zeven auto's op de N57 bij Burgh-Haamstede, hier raakte een persoon gewond. De Oosterscheldekering werd volledig afgesloten voor verkeer. 

Op de N57 richting de Brouwersdam zijn meerdere auto's beschadigd geraakt bij verschillende ongevallen. Bij de ongevallen raakten voor zover bekend niemand gewond. Ook gleden meerdere voertuigen de berm in waarna ze moesten worden losgetrokken. Rond 08.20 uur ontstond, volgens Rijkswaterstaat, net voor de Brouwersdam een ongeval met een vrachtwagen. Het overige verkeer moet rekening houden met vertraging. 

Om 08.00 uur ontstond op de Zandweg tussen Zierikzee en Kerkwerve een ongeval. De politie en ambulancedienst werden hiervoor met spoed opgeroepen. Wat er precies aan de hand was is nog onbekend.