Man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs

Gepubliceerd op 22 januari 2023 om 15:15

Zierikzee - Surveillerende politieagenten hielden in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari 2023 een 24-jarige man uit Zierikzee aan. Hij bestuurde vermoedelijk onder invloed van drugs een auto.

De agenten zagen rond 03.30 uur een auto over de Grachtweg rijden en besloten de bestuurder te controleren. Ze roken daarbij meteen een sterke henneplucht. Ook zagen ze in de asbak van de auto meerdere joints liggen.


De bestuurder van de auto, een 24-jarige inwoner van Zierikzee, wilde wel meewerken aan een blaastest (alcohol), maar niet aan een speekseltest (drugs). De agenten hebben vervolgens een pyschomotorische test (PMT) gedaan. De politie kijkt dan bijvoorbeeld naar de oog- en spraakfunctie van de verdachte om te bepalen of hij of zij onder invloed is. Omdat de agenten van mening waren dat dit zo was, hebben ze de man aangehouden en meegenomen naar en politiebureau. Daar moest hij meewerken aan een bloedonderzoek.

 
De man is verhoord en heeft een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen. Daarna is hij weer vrijgelaten. Als later uit het bloedonderzoek blijkt dat de man onder invloed van drugs was toen hij auto reed, wordt hij hiervoor alsnog bestraft.