Inbrekers actief in Zeeland, twee inbraken op Schouwen-Duiveland

Gepubliceerd op 22 januari 2023 om 16:36

Zeeland - Inbrekers sloegen zaterdag 21 januari 2023 toe op verschillende plaatsen in de provincie Zeeland. Opvallend is dat het in alle gevallen gaat om woninginbraken waarbij de inbrekers behoorlijk wat schade aanrichtten om binnen te komen. 

Hebt u zaterdag 21 januari iets verdachts gezien? Hebt u in de buurt van de adressen waarop is ingebroken mensen gezien die zich verdacht / afwijkend gedroegen? Woont of werkt u in de omgeving van één van de adressen en beschikt u over camerabeelden waarop iets opvallends te zien is? Dan komt de politie graag in contact met u via 0900-8844  

Kort overzicht

  • In Zeeuws-Vlaanderen braken inbrekers tussen 18.00 en 23.55 uur in een woning aan het Wagnerhof in Terneuzen in.
  • In Zuid-Beveland gaat het om een poging inbraak in een woning aan de Jan Wolkerslaan in Kloetinge rond 18.15 uur; een poging inbraak in de Hoofdstraat in Ovezande, rond 18.30 uur en een inbraak in een woning in de Roofvogelstraat in Heinkenszand tussen 19.40 en 22.50 uur.
  • Op Schouwen-Duiveland sloegen inbrekers tussen 13.00 uur en 21.00 uur toe in een woning in de Burgemeester van Eetenstraat in Nieuwerkerk. Het bleef hier gelukkig bij een poging, maar ze richtten er veel schade aan de buitenzijde van de woning aan. Ook is er tussen 15.00 uur en 21.30 uur ingebroken in een woning in de Schuurbeque Boeijestraat in Zierikzee.

Politieonderzoek

In geen van de gevallen waren de bewoners op het moment van de inbraak thuis. In alle gevallen is er sprake van (forse) braakschade. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. Zo houdt de politie buurtonderzoeken, verrichtten ze sporenonderzoek, praten ze met getuigen en kijken ze of er camerabeelden beschikbaar zijn.