Brandweer nog uren bezig geweest met blussen van brand op Neeltje Jans

Gepubliceerd op 17 september 2023 om 10:09

NEELTJE JANS - De brandweer is nog tot diep in de nacht bezig geweest met het blussen van de hardnekkige brand bij een restaurant op Neeltje Jans. 

De brand bij restaurant "Proef Zeeland" werd rond 19.15 uur ontdekt en was korte tijd uitslaand. De brandweer schaalde op naar grote brand. De brand ontstond in een koelcontainer en was lastig te blussen. De brand bleef langere tijd oplaaien onder de koelcel. Een speciaal Cobra-systeem, om door muren en vloeren te kunnen blussen, werd ingezet voor het blussen van de hardnekkige brand. Om 22.00 uur werd de inzet met de Cobra gestart en dit leek in eerste instantie goed te werken. Uiteindelijk bleek de inzet niet succesvol en bleef de brand in het isolatiemateriaal oplaaien. Rond 22.45 uur werd een hulpverleningsvoertuig uit Zierikzee opgeroepen. Dit voertuig heeft meer gereedschap aan boord waarmee de vloer gesloopt kon worden. 

Vanwege het intensieve werk wat uren in beslag ging nemen werden de eerste ingezette eenheden rond 01.00 uur afgelost door brandweerploegen uit Renesse, Kerkwerve en Scharendijke. Rond 03.00 uur was de volledige vloer uit de koelcel gesloopt waarna nageblust kon worden. Na een inzet van ruim acht uur kon de Officier van Dienst het sein brand meester geven. Hierna konden twee van de drie blusvoertuigen en het hulpverleningsvoertuig inpakken en retour kazerne. Het laatste voertuig heeft de laatste smeulende resten afgeblust waarna ze ook konden gaan inpakken.