Grote zoekactie bij Zierikzee naar mogelijke persoon te water

Gepubliceerd op 21 september 2023 om 12:48

ZIERIKZEE - De hulpdiensten zijn donderdagmiddag een grote zoekactie gestart op de Oosterschelde tussen Zierikzee en de Heerenkeet. 

Rond 11.30 uur kwam een melding binnen dat een persoon bij de reling van de Zeelandbrug stond. Omdat de persoon niet meer werd aangetroffen werd direct alarm gemaakt voor de bemanning van reddingsboot Fred van de KNRM Neeltje Jans en de Kustwachthelikopter uit Arnemuiden. Ook de Search and Rescue boot Mistral, twee boten van Rijkswaterstaat, een politieboot en twee mosselkotters sloten aan bij de zoekactie. Een mosselkotter heeft in opdracht van de hulpdiensten een deel van de bodem gedregd.

Na ongeveer 20 minuten werd ook een brandweervaartuig vanuit Stavenisse opgeroepen om mee te helpen zoeken. De ambulancedienst stond stand-by  bij Zierikzee. De zoekactie werd uitgebreid naar een stuk Oosterschelde tussen de Zeelandbrug en de Heerenkeet. Rond 13.00 uur meldde de politie dat zoekactie door de kustwacht tot 13.45 uur door zou gaan. Het incident is verder overgenomen door de (landelijke)politie die een sonar inzet om de bodem van de Oosterschelde ah te zoeken. 

Zie ook: Zoekactie naar drenkeling gestaakt