Zoekactie naar eenzijdig ongeval in de polder van Dreischor

Gepubliceerd op 2 november 2023 om 21:39

DREISCHOR - De hulpdiensten zijn donderdagavond ingezet voor een eenzijdig ongeval aan de Zuiddijkweg bij Dreischor. Omdat de locatie niet duidelijk was werd een zoekactie opgestart. 

Een personenauto met twee inzittenden was van de weg geraakt en in droge sloot terechtgekomen. De auto lag zo'n 25 meter verder van waar het van de weg was geraakt achter een aantal bosjes waardoor het even duurde voor de auto gevonden werd. De bijrijder was uit de auto gegaan voor hulp, bij aankomst van de brandweer kon hij de auto niet meer vinden en wist hij de exacte locatie van het ongeval niet meer.

Na een half uur zoeken werd de auto eindelijk gevonden maar de bestuurder bleek niet meer aanwezig te zijn bij de auto. De hulpverleners startte een zoekactie in een weiland en langs de rest van de weg. Uiteindelijk bleek de bestuurder veilig binnen te zitten bij een bedrijf in de buurt. De bestuurder en bijrijder zijn gecontroleerd in een ambulance maar raakten niet gewond. Bergingsbedrijf Ista heeft de auto weggesleept.