Ruim 160 brandweerinzetten door storm Ciarán

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 15:38

ZEELAND - De brandweer is tijdens de storm van donderdag ruim 160 keer ingezet voor stormschades in Zeeland. Ook op Schouwen-Duiveland was de brandweer druk. 

De meeste meldingen betroffen schades aan bomen en daken van huizen. Voor zover bekend raakte in Zeeland niemand gewond door de storm. Op Schouwen-Duiveland ontstond de meeste schade rondom de kop van Schouwen. De brandweer van Burgh-Haamstede werd zeker zes keer ingezet voor schade aan bomen. Bij twee inzetten waren bomen op geparkeerde auto's gevallen met schade tot gevolg. 

De brandweer van Scharendijke werd ingezet voor een afgebroken tak aan de Akkerbloemstraat en een afgebroken boom aan de Weelweg in Scharendijke. Vanochtend werd de ploeg samen met de hoogwerker uit Zierikzee opgeroepen voor een gevaarlijk hangende tak boven de Elkerzeeseweg. 

In Zierikzee dreigde een dakgoot van een woning aan de Nieuwe haven te waaien. Met behulp van de hoogwerker is deze verwijderd waardoor het gevaar geweken was. De brandweer van Zierikzee heeft hierna nog 2 meldingen van schades afgehandeld. 

De ploeg uit Dreischor werd twee keer opgeroepen om de kazerne te bemannen vanwege een melding van een stormschade. Bij de eerste melding was sprake van onderbezetting waardoor de brandweer niet ingezet kon worden. Vanwege de verwachting van meerdere schade meldingen is door de post geregeld dat er snel wel een ploeg beschikbaar was. Aan het einde van de dag zijn ze ingezet voor afgebroken takken maar de eigenaar had dit probleem al zelf opgelost bij aankomst van de brandweer.