Action in Zierikzee ontruimd vanwege rookontwikkeling

Gepubliceerd op 4 november 2023 om 12:04

ZIERIKZEE - De brandweer is zaterdagochtend ingezet voor een brandmelding in de Action in Zierikzee. De brandweer schaalde op naar het sein middelbrand. 

Rond 10.15 uur werd de brandweer van Zierikzee opgeroepen nadat er rookontwikkeling was ontstaan in de kantine van de Action aan het Haringvlietplein. Het personeel heeft direct de winkel ontruimd tot de komst van de brandweer. Bij aankomst van de brandweer was sprake van lichte rookontwikkeling in de winkel. Vanwege de grote van het pand en de waterwinning werd de brandweerploeg van Oosterland uit voorzorg opgeroepen. Om het dak te kunnen controleren werd de hoogwerker van brandweer Zierikzee ingezet. 

Vanwege de inzet van twee tankautospuiten werd om 10.40 uur opgeschaald naar het sein "middelbrand". Omdat het niet duidelijk was waar de rook vandaan kwam is door de brandweer van Zierikzee een controle uitgevoerd op het dak. De ploeg uit Oosterland heeft plafond platen verwijderd om te zoeken naar een brandhaard. Na ongeveer een uur werd duidelijk dat de rook was veroorzaakt door een magnetron. Van brand was geen sprake. Door het ambulancepersoneel zijn de personeelsleden van de winkel gecontroleerd op verwondingen. Nadat de winkel was geventileerd kon deze weer open voor bezoekers.