Slachtoffers ongeval N59 komen uit Zierikzee en Renesse

Gepubliceerd op 16 november 2023 om 17:49

ZIERIKZEE - Bij het ernstige ongeval op de N59 donderdagochtend waren zes personen betrokken. Vijf hiervan zijn met (zware) verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis. 

Het ongeval is rond 7.25 uur op de Nieuwe Koolweg (N59) gebeurd.  Bij de aanrijding zijn twee auto’s en een bestelbus betrokken geweest. Eén van de auto’s is in een sloot terecht gekomen. De vier inzittenden, twee mannen en twee vrouwen uit Renesse, raakten bekneld. Een automobilist uit Oosterland is ter plekke door een ambulancemedewerker nagekeken. De bestuurder van de bestelbus uit Zierikzee zat eveneens bekneld. Brandweerlieden hebben de slachtoffers bevrijd. Meerdere ambulances en twee traumahelikopters zijn naar de plek van het ongeval gekomen en hebben de slachtoffers naar ziekenhuizen vervoerd.

Verkeersspecialisten hebben op de plek van het ongeval (sporen) onderzoek gedaan. De politie doet verder onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.  Tijdens de hulpverlening en het onderzoek is de weg afgesloten geweest.