VRZ: Omwonenden brand Bruinisse kunnen het beste binnen blijven

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 20:38

BRUINISSE - Directe omwonenden van het brandadres in Bruinisse zijn door de gemeente per brief geïnformeerd over de stand van zaken rond de vuurwerk vondst die werd ontdekt tijdens de brand.

Rond 16.45 uur brak een grote brand uit in een rijtjeswoning aan de Acacialaan. De brandweer wist de brand op de zolders van drie getroffen woningen redelijk snel onder controle te krijgen. Tijdens het blussen werd op de zolder van één van de woning een hoeveelheid (zwaar) vuurwerk aangetroffen. Direct werd besloten om alle spullen te laten vallen en de voertuigen uit voorzorg uit de straat te rijden.


Voor de coördinatie tussen verschillende hulpdiensten is GRIP1 afgekondigd. Naast de inzet van de brandweereenheden komt een Commando Plaats Incident (CoPI)  naar het incident. Hier komen de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten bij elkaar.


De bewoners van de naastgelegen woningen werden uit voorzorg ontruimd en opgevangen in dorpshuis De Vanger. Burgemeester Jack van der Hoek heeft zich aan het begin van de avond gemeld bij de opvanglocatie in Bruinisse. Hij praat daar met de getroffen bewoners. De inwoners in de directe omgeving krijgen van de gemeente een brief waarin hen wordt verteld dat ze voorlopig het beste kunnen binnen blijven en ze krijgen het advies niet in de buurt van ramen te komen.


De brandweer en politie hebben een inschatting gemaakt van het risico ter plaatse. Als het vuurwerk ontploft, zou er alleen een gat in het dak ontstaan van de woning waar het vuurwerk op zolder ligt.

 

Zie ook:

Vuurwerk aangetroffen bij zeer grote brand in Bruinisse

Sein brand meester gegeven in Bruinisse, vuurwerk uit woning verwijderd