Sein brand meester gegeven in Bruinisse, vuurwerk uit woning verwijderd

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 22:35

BRUINISSE - De brandweer heeft zojuist het sein brand meester kunnen geven voor de brand aan de Acacialaan. Inmiddels is het incident afgeschaald en gaat de brandweer inpakken. 

De Officier van Dienst heeft rond 22.15 uur het sein brand meester kunnen geven nadat alle getroffen woningen waren gecontroleerd op smeulende resten. Vanwege het gevaar door het vuurwerk gebeurde dit met een drone van de brandweer uit Oosterhout. Om 21.30 uur werd de brand al flink afgeschaald omdat er van een uitslaande brand geen sprake meer was. De brandweer bleef toen nog met twee blusvoertuigen (uit Bruinisse en Dreischor) en een hoogwerker (uit Zierikzee) ter plaatse. Nadat de drone beelden van het vuurwerk bekeken waren door een Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) van de politie en er geen brandende resten werden waargenomen kon het sein brand meester gegeven worden. 

 

De kisten waarin het vuurwerk zat zijn door de brandweer uit de woning gehaald. Voor de veiligheid zijn de kisten en het vuurwerk eerst nog goed nat gemaakt. Ze zijn beneden overgedragen aan de politie die de verdere afhandeling voor haar rekening neemt. Er is inmiddels ook afgeschaald; het is geen GRIP-incident meer en er is geen gevaar meer voor de omgeving. 

 

Zie ook: 

Vuurwerk aangetroffen bij zeer grote brand in Bruinisse

VRZ: Omwonenden brand Bruinisse kunnen het beste binnen blijven