Gewonde nadat automobilist op zijn kop in sloot belandt naast N59

Gepubliceerd op 25 december 2023 om 03:26

NIEUWERKERK - Vannacht is een automobilist van de weg geraakt tussen Zierikzee en Nieuwerkerk. De auto kwam op zijn kop in een sloot tot stilstand. 

Een 34-jarige man uit Goeree-Overflakkee raakte rond 01.30 uur van de N59 af, ramde enkele paaltjes en kwam op zijn kop in een sloot tot stilstand. Een voorbijganger twijfelde geen moment en sprong direct het water in om de bestuurder te redden terwijl andere 112 belde. Door de brandweer is de zijkant van de auto open geknipt om het slachtoffer uit de auto te halen en zeker te zijn dat er verder geen inzittenden in het voertuig aanwezig waren. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel en met spoed vervoerd naar een ziekenhuis. Een opgeroepen traumateam uit Rotterdam kwam niet meer ter plekke. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om te controleren of de man onder invloed heeft gereden.  

De voorbijganger, die de sloot in sprong, is nagekeken in een ambulance maar bleef ongedeerd. Met behulp van een kraan van de brandweer is het wrak uit de sloot getakeld. De politie heeft het eenzijdige ongeval in onderzoek. Bergingsbedrijf Ista heeft het voertuig weggesleept. Door het ongeval was de rijbaan van de N59 richting Zierikzee afgesloten voor verkeer.