Hogere straf dan geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval op Brouwersdam

Gepubliceerd op 5 april 2024 om 21:15

BROUWERSDAM - De 28-jarige verdachte van een dodelijk ongeval op de Brouwersdam in 2022 is vandaag veroordeeld tot tien maanden cel waarvan vier voorwaardelijk. Dit is een stuk hoger dan eerder geëist. 

Op 3 november 2022 ging het fataal mis toen de 28-jarige P. van den B. tijdens zijn rit naar huis op de verkeerde weghelft terecht kwam. Hij botste frontaal op de auto van de toen 32-jarige Lindsey. De vrouw en haar hondje overleefde de harde klap niet. 

Getuigen verklaarden tegenover de politie dat de verdachte met hoge snelheid meerdere keren had ingehaald over de doorgetrokken streep. Ook zou hij dicht op zijn voorgangers hebben gereden enkele momenten voor het ongeval. P. van den B. verklaarde zelf niets meer te weten van het ongeval en denkt in slaap te zijn gevallen. 

De rechtbank heeft geoordeeld dat P. van den B. zich schuldig heeft gemaakt aan roekeloos rijden in plaats van onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag waar de Officier van Justitie in eerste instantie van uitging. De straf valt daarom hoger uit dan de eis van een half jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk en een rijverbod van twee jaar. De rechtbank veroordeelde P. vandaag tot tien maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, een rijverbod van drie jaar en een schadevergoeding van €3190,-

 

 Zie ook:

Zes maanden cel en rijontzegging geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval Brouwersdam

Persoon overleden bij frontale botsing op Brouwersdam