Veroorzaker ongeval Noordgouwe gaat in hoger beroep

Gepubliceerd op 3 januari 2017 om 13:26

NOORDGOUWE - De 44-jarige man uit Dreischor die afgelopen zomer een dodelijk ongeval veroorzaakte bij Noordgouwe gaat in hoger beroep. Volgens de rechtbank was er sprake van opzet maar de advocaat van de man is het daar niet mee eens.

Bij het ongeval kwam de 29-jarige Kirsten uit Dreischor om het leven. Haar vriend die achterop de motor zat raakte zwaargewond. De veroorzaaker kreeg 6 jaar voor doodslag en poging tot doodslag. Ook had hij 12 keer teveel gedronken en geen rijbewijs. Op die zelfde avond hebben meerdere mensen nog gewaarschuwd dat het niet verstandig was om te gaan rijden. Ook kreeg hij een slaapplek aangeboden bij iemand. Toch is de man gaan rijden wat de rechter zeer kwalijk neemt. Daardoor is de man ook veroordeeld tot doodslag en niet dood door schuld. 

Toch is de advocaat van de verdachte het er niet mee eens. Omdat hij niet van plan was om iemand dood te rijden zou er volgens de advocaat geen opzet zijn, ookal was de verdachte dronken en gewaarschuwd door omstanders om niet te gaan rijden.