Politie neemt auto van Zierikzeese rijschool inbeslag

Gepubliceerd op 5 januari 2017 om 18:34

ZIERIKZEE - Een rijschoolhouder moest woensdagmorgen in Goes zijn lesauto inleveren nadat hij staande werd gehouden door de politie. De man had schulden bij de Belastingdienst. Ook bleek de rijschoolhouder onbevoegd rijles te geven waarvoor hij een bekeuring kreeg.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan VerkeersPro.nl. De rijschoolhouder werd door de politie staande gehouden aan de Troelstralaan in Goes. De instructeur was op dat moment bezig met het geven van rijles. Bij de controle bleek dat de man nog een schuld open had staan bij de Belastingdienst. Daarop werd zijn lesauto in beslag genomen.

Onbevoegd rijles
Daarnaast bleek dat de man onbevoegd rijles gaf. Volgens rijschoolhouders zou de betreffende instructeur als sinds 1998 geen bevoegdheid meer hebben. Zowel de politie als IBKI, het instituut voor examinering en certificering in de mobiliteitsbranche, kunnen dit jaartal vanwege privacyredenen niet bevestigen.

Het onbevoegd geven van rijles is in de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen strafbaar gesteld met een boete van maximaal 8.200 euro of een hechtenis van maximaal twee maanden.