Meerdere meldingen van buitenbranden in Zierikzee

Gepubliceerd op 25 juli 2019 om 08:56

ZIERIKZEE - Woensdag zijn er meerdere meldingen geweest van buitenbrandjes in Zierikzee. Door de lange droogte is de kans op een brand nu zeer groot. 

De eerste melding van een buitenbrand was omstreeks 00.00 uur aan de Grachtweg. De brandweer rukte met spoed uit. Wat er precies in brand stond is niet bekend. 

Woensdagavond werd omstreeks 20.15 uur de brandweer opgeroepen voor een melding bij zorgcentrum de Wieken in Zierikzee. Tijdens het afhandelen van dit incident werden ze doorgestuurd naar de Van Veenlaan vanwege meerdere brandjes. Aan de van Veenlaan was onder andere brand gesticht bij een picknicktafel en in het droge gras. Bij aankomst van de brandweer waren de brandjes al uit. 

Om 21.40 uur werd de brandweer van Zierikzee opnieuw opgeroepen voor een buitenbrand. Bij strandje “borredamme” aan de Boerenweg zou een brandje zijn. De mogelijke dader zou er vandoor zijn gegaan op een scooter. Ter plaatse heeft de brandweer geen brand kunnen vinden. De brandweer heeft de zeedijk afgereden maar voor zover bekend is er niets meer aangetroffen.