Grote brand op tarweveld bij Nieuwerkerk

Gepubliceerd op 25 juli 2019 om 16:36

NIEUWERKERK - Donderdagmiddag is er een tarweveld afgebrand bij Nieuwerkerk. De rook van de brand was van veraf te zien. 

Donderdagmiddag kwam omstreeks 14.10 uur een melding binnen van een brand op een tarweveld aan de Oude Nieuwlandseweg bij Nieuwerkerk. In eerste instantie zou er ongeveer 50 vierkante meter tarwe in brand staan. Maar door de droogte en wind sloegen de vlammen snel omzich heen. 

De brandweer schaalde al snel op naar grote brand en brandweerploegen vanuit Zierikzee, Bruinisse, Dreischor, Kerkwerve, Burgh-Haamstede en Sint-Annaland kwamen ter plaatse. 

Omdat de wind richting twee bedrijfsloodsen stond was er kans op overslag naar de bedrijven. Dit kon door snelle inzet van de brandweer die daar gelijk op ingezet is worden voorkomen. De brand ging gepaard met grote rookwolken die over Nieuwerkerk heen trokken. De brandweer adviseerde om omwonende die last hadden van de rook ramen en deuren te sluiten. 

De brandweer kreeg assistentie van een boer met een gierwagen. Hiermee kon snel een stoplijn gemaakt worden zodat de brand niet verder kon uitbereiden. Omstreeks 15.30 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven maar zal nog lange tijd bezig zijn met nablussen. De brandweer kon niet voorkomen dat ongeveer 3000 vierkante meter tarwe in vlammen op gingen.