Zes personen te water na omslaan bootje bij Neeltje Jans

Gepubliceerd op 3 september 2019 om 11:55

NEELTJE JANS - Dinsdagochtend zijn meerdere personen te water geraakt nadat een sportvissersbootje omsloeg ter hoogte van Neeltje Jans. 

Omstreeks 10.45 uur kwam bij de kustwacht een melding binnen van een omgeslagen zeilboot en meerdere personen te water ter hoogte van Neetje Jans. Er werden meerdere boten van de KNRM en een helikopter van de kustwacht opgeroepen. Uitvoorzorg zijn er ook meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, de traumahelikopter bleek al snel niet meer nodig te zijn.

Rond 11.30 uur liet de kustwacht op twitter weten dat alle zes de personen aan boord van de reddingsboot waren en overgebracht zijn naar het boothuis van de KNRM waar de ambulances staan. De te water geraakte personen worden onderzocht op onderkoelings verschijnselen. De reddingsboot van Westkapelle is samen met een boot van de kustwacht bezig met het bergen van de zeilboot. 

Update: Eerder werd er gemeld dat het om een zeilboot zou gaan. Het blijkt na het bergen te gaan om een sportvissersbootje. 


«   »