Persoon uit Zierikzee besmet met coronavirus

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 16:03

ZIERIKZEE - De GGD Zeeland heeft zojuist bekend gemaakt dat een persoon in Zierikzee is besmet met het coronavirus. Het is de tweede besmetting op Schouwen-Duiveland. Mogelijk kunnen er meerdere besmettingen zijn omdat de GGD niet iedereen meer test. 

In Zeeland zijn dertien nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Het betreft personen uit Aardenburg, Grijpskerke, Middelburg, Poortvliet, Sint-Annaland, Tholen, Veere, Vlissingen, Zierikzee en Zuiddorpe. Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. Er zijn nu 50 bevestigde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Zeeland waarvan één patiënt inmiddels is overleden. 

GGD Zeeland volgt richtlijnen RIVM
Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Wat kan je zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Heb je geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten.


«   »