Derde persoon op Schouwen-Duiveland positief getest op coronavirus

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 15:21

BRUINISSE - Een persoon uit Bruinisse is positief getest op het coronavirus. Het is de derde positief geteste persoon op Schouwen-Duiveland. Eerder werden al personen uit Scharendijke en Zierikzee positief getest. 

Nadat gisteren 13 personen positief getest zijn, zijn er in Zeeland vandaag drie nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Het gaat om inwoners uit Bruinisse, Biggekerke en Sint Philipsland. Er zijn nu 53 bevestigde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Zeeland. In totaal zijn twee patiënten overleden. Waarschijnlijk ligt het aantal besmette personen hoger omdat niet iedereen met klachten wordt getest. 

GGD Zeeland volgt richtlijnen RIVM
Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.