Persoon uit Schuddebeurs positief getest op COVID-19

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 15:36

Sinds gisteren zijn in Zeeland tien mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Het betreft inwoners uit Domburg, ’s-Gravenpolder, Middelburg (2), Oost-Souburg, Poortvliet, Sas van Gent, Scherpenisse, Schuddebeurs, Tholen. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 118.

Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 118. Waarvan 9 op Schouwen-Duiveland. De besmettingen werden ontdekt in Scharendijke, Bruinisse, Brouwershaven, Schuddebeurs en Zierikzee (5). 


Eén Zeeuw is overleden sinds de laatste update. Dit betekent dat er nu in totaal zes personen in Zeeland zijn overleden aan de ziekte.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt doordat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Het testbeleid is aangepast om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.