Alle campings en vakantieparken in Zeeland moeten dicht

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 19:21

ZEELAND - Alle toeristische overnachtingsplekken zoals campings en vakantieparken op Zeeland moeten dicht. Dat heeft de veiligheidsregio zojuist bekend gemaakt. 

De maatregelen die sinds 23 maart jl. landelijk zijn afgekondigd blijven van kracht en zijn aangescherpt/uitbreid met maatregelen gericht op:

 • Verbod op recreatief nachtverblijf. Daarom zijn recreatieve overnachtingen tot nader order verboden. Dit zijn overnachtingen op: 
  - recreatieparken
  - kampeerterreinen
  - minicampings
  - hotels, als sprake is van recreatief nachtverblijf
  - kamperen bij de boer, kamerverhuur
  - (air) B&B locaties
  - pensions
  - jachthavens
  - camperplaatsen
 • Verbod sanitaire voorzieningen recreatie;
 • Verbod opbouwen en gebruik van slaap- en strandhuisjes.

Het verbod op recreatief nachtverblijf gaat in op 30 maart 2020, 12:00uur We willen met nadruk de aanwezig toeristen niet overvallen, maar gelegenheid bieden om op rustige wijze te vertrekken.

Het verbod op sanitaire voorzieningen recreatie gaat in op 30 maart 2020, 12:00uur en betreft alle voorzieningen op bijvoorbeeld vakantieparken, campings, kampeerterreinen etc.  ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus.

Het verbod op slaap- en strandhuisjes gaat per direct in. Deze voorzieningen hebben een grote aantrekkingskracht op mensen, waardoor de kans groter zou worden dat grote aantallen mensen naar het strand trekken. Hiermee voorkomen we dat.