Reddingsbrigade stopt met bewaking van stranden

Gepubliceerd op 9 april 2020 om 20:45

SCHOUWEN-DUIVELAND - In overleg met de gemeente Schouwen-Duiveland is de reddingsbrigade voorlopig gestopt met het bewaken van de stranden in de gemeente.

Dit doen zij om zich te beschermen tegen het coronavirus. Er zijn beschermingsmiddelen nodig, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van EHBO, maar omdat de zorg deze materialen hard nodig heeft zijn er niet genoeg voor de vrijwilligers van de brigade. Hierdoor kunnen zij hun eigen veiligheid niet meer waarborgen.

Gaat u een frisse neus halen op het strand? Let dan extra goed op. Zeker de Verklikkerplaat bij Renesse loopt bij vloed snel onder water en kan wandelaars verrassen. Let goed op de borden met uitleg waar je wel en waar je niet veilig kunt wandelen! Ook exploitanten van de strandpaviljoens houden een extra oogje in het zeil en waarschuwen wandelaars wanneer het hoog water is.

Wilt u van het mooie weer genieten? Doe dit dan zoveel mogelijk in uw eigen tuin of op uw balkon. Gaat u toch naar buiten? Houd dan minimaal 1,5 meter afstand en mijd plaatsen waar veel mensen komen.