Verdere versoepeling voor recreatie in Zeeland en gemeenschappelijke toiletten weer open

Gepubliceerd op 29 mei 2020 om 19:42

ZEELAND - Vanaf vandaag gaan gemeenschappelijke toiletgebouwen weer open en kunnen campings en vakantieparken meer toeristen ontvangen. Dit is zojuist bekend gemaakt door de Veiligheidsregio Zeeland.  

Veiligheidsregio Zeeland heeft in de afgelopen weken veel vragen ontvangen naar aanleiding van het openen van openbare toiletten bij stranden en strandovergangen. Om de dagrecreant tegemoet te komen is besloten dat ook de gemeenschappelijke toiletvoorziening bij vakantieparken, kampeerterreinen en kampeerveldjes dagelijks open kan van 08.00 tot 20.00 uur. Voor jachthavens geldt dat ook alleen een toiletvoorziening open mag zijn.

Het gebruik van de gemeenschappelijke was- en douchegelegenheden is in heel Nederland nog steeds niet toegestaan. Dit mag naar verwachting op 1 juli weer.

RECREATIE 

anaf vandaag kunnen recreatieondernemers 75% van de slaapplaatsen weer open stellen. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland vastgesteld in de Zeeuwse corona-noodverordening. Bekijk de noodverordening
 
Er waren vragen of binnen poolen, kaarten en darten ook weer mag. Vandaag is besloten dat dat ook weer mag vanaf 1 juni, zolang dat binnen dezelfde regels als voor de horeca gebeurt. Dus vooraf reserveren, maximaal 30 personen en met in achtneming van 1,5 meter afstand.