Dode bij ernstig ongeval op N59 Zierikzee

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 01:13

ZIERIKZEE - Bij een ernstig ongeval op de N59 bij Zierikzee is zaterdagavond een persoon om het leven gekomen. Een ander persoon raakte volgens de politie gewond. Één auto brak door het ongeval in meerdere stukken.

Omstreeks 22.35 uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een frontale botsing op de N59 bij Zierikzee. Beide voertuigen vlogen door het ongeval in brand en één voertuig belandde brandend beneden het talud. Omdat beide voertuigen in brand stonden en mogelijk nog personen in de voertuigen zaten schaalde de brandweer op naar grote brand. Ook een traumahelikopter uit Amsterdam werd opgeroepen maar de inzet hiervan werd gecanceld.

De politie heeft inmiddels bevestigd dat er een persoon om het leven is gekomen en dat een andere gewond is geraakt en naar het ziekenhuis is vervoerd. Volgens de VRZ zijn er niet meer personen betrokken bij het ongeval. Omdat er gevaarlijke stoffen vrij kwamen bij de brand werd een groot stuk ontruimd door de politie. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval. De N59 zal de komende uren nog afgesloten blijven.