Slachtoffer dodelijk ongeluk is 35-jarige man uit Zierikzee

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 11:02

ZIERIKZEE -  Zaterdagavond gebeurde een ernstig verkeersongeval op de N59 waarbij een 35-jarige man uit Zierikzee overleed.

 

Getuigen verklaarden dat de auto (eigendom van de man uit Zierikzee) die reed over de N59 in Zierikzee plotseling op de verkeerde weghelft terecht kwam, frontaal tegen een andere auto botste en er meteen een hevige brand ontstond. De auto die in brand vloog betrof de auto van een 42-jarige man uit Aachen (D). De bestuurder van deze laatste auto kon snel het voertuig verlaten, maar liep nog wel verwondingen op.

De Duitse man is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, hij heeft daar een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij niet had gedronken. De man mocht na behandeling weer naar huis.

De auto van de man uit Zierikzee brak door midden. Vermoedelijk is de bestuurder uit de auto geslingerd. Hij overleed ter plekke. Zijn familie is meteen van zijn overlijden in kennis gesteld, zij kwamen naar de plek waar het ongeval was gebeurd.

 

Onderzoek nog niet afgerond

De brandweer is met verschillende voertuigen naar de plaats van het ongeval gekomen. Zij blusten de brand aan de auto en aan de omgeving van de auto. De Koninklijke Marechaussee assisteerde bij afzettingen om publiek op afstand te houden. Politieagenten hoorden getuigen en analisten van de verkeerspolitie hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Dat onderzoek is nog niet afgerond. Beide voertuigen zijn door de politie in beslag genomen voor onderzoek.