Meerdere bekeuringen voor racende auto op Brouwersdam

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 12:15

SCHARENDIJKE - Zaterdagmiddag heeft een persoon meerdere bekeuringen gekregen voor het racen en stunten met een bijna gestripte auto op de Brouwersdam bij Scharendijke.

De politie kreeg zaterdag meerdere meldingen van een racende auto op de Brouwersdam bij Scharendijke. Toen de politie onderweg was kregen ze te horen dat de auto inmiddels in brand was gevlogen.

Bij aankomst van de politie was de bijna volledig gestripte Peugeot al geblust met wat emmers water. De bestuurder had een cameraman bij zich om het racen en stunten vast te leggen. Hierdoor kon de politie goed zien waardoor de auto in brand was gevlogen en wat voor stunts ermee waren gedaan. De bestuurder heeft in totaal drie bekeuringen gekregen voor het hebben van gladde banden, het niet hebben van een APK en voor het uitsteken van scherpe delen. 

Omdat de stunts op de openbare weg plaatsvonden en het niet de eerste keer was dat de bestuurder dit gedrag vertoonde moet hij zich binnenkort bij het CBR melden voor een verplichte rijvaardigheidscursus.