Levensgevaarlijke inhaalacties op Zeelandbrug, bestuurder onder invloed van drugs

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 14:56

Goes - Rond 09.15 uur op maandagochtend kwamen meerdere meldingen binnen via het Operationeel Centrum dat een auto met zeer hoge snelheid van Zierikzee naar Goes reed. De bestuurder haalde links en rechts voertuigen in, zelfs op de Zeelandbrug. Veel andere weggebruikers moesten uitwijken voor de auto om een aanrijding te voorkomen.

 

Verschillende getuigen meldden even later dat de auto stil stond bij de verkeerslichten aan de Deltaweg. De bestuurder zou met zijn hoofd op het stuur liggen.

Een van zijn mede-weggebruikers schrok toen zij de automobilist zo zag liggen in zijn auto. Even tevoren was het rare rijgedrag haar al opgevallen. De vrouw  wilde hem gaan helpen en reed pardoes een greppel in naast de weg. Haar auto moest door een takelbedrijf uit de droge sloot getrokken worden. Agenten zijn, samen met ambulancemedewerkers, bij de auto gaan kijken en troffen de man, buiten bewustzijn, aan. Voor de auto stond een vrachtwagen, zodat de bestuurder niet meer weg kon rijden. De hulpverleners klopten op het raam, maar de man die in de auto zat gaf geen reactie. Toen één van de hulpverleners het ruitje van zijn auto intikte met een life hammer schrok de man wakker.

 

Cocaine

De man verklaarde zelf onder invloed te zijn van cocaine. In zijn auto werd een verpakking met speed aangetroffen, ook werden verpakkingen van andere soorten drugs aangetroffen. De man is nagekeken door ambulancemedewerkers. Daarna is hij aangehouden door de agenten. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij zal worden gehoord. Door een GGD-arts is bloed van hem afgenomen. Het rijbewijs van de 27-jarige man uit Hansweert is ingevorderd.

De auto van de man is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Een Officier van Justitie zal op een later moment over de verdere afhandeling van deze zaak beslissen. Dat gebeurt als de uitslag van het bloedonderzoek bekend is.