Opnieuw corona besmettingen bij zorgcentrum De Wieken in Zierikzee

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 20:06

ZIERIKZEE - Opnieuw is zorgcentrum De Wieken in Zierikzee getroffen door meerdere besmettingen met het coronavirus. In oktober kreeg De Wieken ook al te maken met een uitbraak waar uiteindelijk 23 cliënten en 30 medewerkers door getroffen zijn. Van de 23 cliënten zijn helaas 5 cliënten overleden. 

Bij Eilandzorg Locatie De Wieken in Zierikzee zijn momenteel 7 cliënten en 1 medewerker besmet met het coronavirus. Dat is gister gebleken na een preventieve testronde op de afdeling PG nadat eind vorige week een medewerker positief werd getest op het virus.

Waar in oktober het virus de afdeling Somatiek raakte, betreft het nu de afdeling PG (psychogeriatrie). Op deze afdeling wonen 28 mensen met dementie in vier verschillende, kleinschalige woongroepen.

In overleg met de GGD zijn direct extra voorzorgsmaatregelen genomen en de betreffende afdelingen zijn in quarantaine. De cliënten en medewerker die zijn besmet hebben geen tot milde klachten. De gezondheid van de andere bewoners wordt nauwlettend in de gaten gehouden.