Bestuurder vlucht na ongeval op de N59 bij Nieuwerkerk

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 23:41

NIEUWERKERK - Een bestuurder van een personenauto is dinsdagavond gevlucht na een zware crash op de N59 ter hoogte van Nieuwerkerk. De politie is een onderzoek gestart. 

De hulpdiensten werden omstreeks 22.00 uur met spoed opgeroepen nadat er een personenauto meerdere keren over de kop was geslagen en in een naast de N59 gelegen sloot tot stilstand was gekomen. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de auto leeg te zijn en waren de inzittende(n) al gevlucht.

De brandweer heeft de naastgelegen weilanden en sloten gecontroleerd met een warmtebeeldcamera om er zeker van te zijn dat er geen persoon uit de auto geslingerd konden zijn. Ook zijn er auto's in de omgeving van het ongeval gecontroleerd door de politie en is er een politiehond ingezet geweest.

Bergingsbedrijf Ista heeft de zwaar beschadigde auto geborgen. Omdat er door het ongeval veel modder op de weg lag heeft de brandweer een rijbaan van de N59 en de parallelweg schoongespoten. Door het ongeval was één rijbaan een uur afgesloten voor verkeer. Het is nog niet bekend waarom de persoon gevlucht is. 

update: Later op de avond heeft een betrokken persoon zichzelf gemeld op de huisartsenpost in Zierikzee. De persoon is met onbekende verwondingen met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.