Omgewaaide boom veroorzaakt schade in Schuddebeurs

Gepubliceerd op 27 december 2020 om 12:29

SCHUDDEBEURSDe brandweer is zondagochtend met meerdere voertuigen lang bezig geweest met een omgewaaide boom over de Donkereweg in Schuddebeurs. Voor Zeeland is nog tot het einde van de middag code geel actief in verband met de storm.

Omstreeks 09.00 uur werd de brandweer van Dreischor opgeroepen voor een stormschade aan de Donkereweg in Schuddebeurs. Op de Donkereweg was een grote boom over de weg en aan de overkant in een tuin gevallen. In de val van de boom werden nog twee andere bomen en een vlaggenmast met kerstverlichting meegenomen. Ook raakte de weg en een brievenbus beschadigd.

Om de boomstam van de weg te halen werden om 10.45 uur het hulpverleningsvoertuig van de brandweer van Zierikzee en een hovenier ter plaatse gevraagd. De hovenier heeft de stam in drie grote stukken gezaagd waarna ze met de kraan van het brandweervoertuig in de berm zijn gelegd. 

Om 11.40 uur werd ook nog de hoogwerker van de brandweer met spoed ter plaatse gevraagd omdat er twee grote takken op de weg dreigde te waaien. Door de brandweerinzet was de Donkereweg tot ongeveer 12.30 uur afgesloten voor verkeer.