Waterschap Scheldestromen en Zeeuwse ambulances ingezet in Limburg

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 19:47

LIMBURG - Waterschap Scheldestromen stuurt medewerkers en materieel naar Limburg om hulp te bieden bij de wateroverlast. Ook zijn vanuit Zeeland ambulances aangekomen voor de evacuatie van een ziekenhuis in Venlo. 

Donderdagnacht zijn de eerste medewerkers vertrokken. Vooral aan dijkinspecteurs en coördinatoren is behoefte. Daarnaast heeft het Zeeuwse waterschap verschillend materieel klaar staan dat door Waterschap Limburg kan worden afgeroepen. Hierbij gaat het om zandzakken, vulmachines, noodpompen en – aggregaten, boten en gereedschap. De hulp is tot nu toe vooral gericht op mankracht. Scheldestromen heeft een calamiteitenteam ingezet dat hulp aan Limburg verder voorbereidt. De verwachting is dat komende dagen nog meer Zeeuwse waterschappers aan de slag gaan in Limburg. 

Ambulances

Vrijdagmiddag zijn er vanuit Zeeland ambulances aangekomen in Venlo. De volledige evacuatie van ziekenhuis VieCuri in Venlo wordt versneld uitgevoerd. Dat is nodig omdat het water van de Maas sneller stijgt dan verwacht. Voor 03.00 uur zaterdagochtend moeten alle patiënten uit het ziekenhuis weggehaald zijn. Het ziekenhuis blijft zeker tot en met maandag gesloten.