Opnieuw aanhouding voor reeks geweldsincidenten Schouwen-Duiveland

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 18:14

Burgh-Haamstede - Op een camping aan de Maireweg is maandagmorgen 9 augustus een jongen (16) aangehouden voor een beroving van een fiets. Deze zaak maakt vermoedelijk onderdeel uit van een reeks geweldsincidenten op Schouwen. 

De aangehouden jongen is woonachtig in Abbenbroek en verbleef op de camping. Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht en wordt maandag verhoord. Hij wordt verdacht van een beroving van een fiets woensdagmorgen vroeg 4 augustus aan de Rampweg in Renesse. Daar werd rond 1.30 uur een jongen (17) uit het Duitse Ratingen beroofd. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij de anderen geweldsincidenten.

Voorgeleiding

Ondertussen hebben zich nog vijf slachtoffers gemeld bij de politie in Barneveld, Goes, Renkum, Roermond en Valkenswaard. Vier mensen zeggen dat zij zijn mishandeld. Een andere jongeman is ook van zijn fiets beroofd. De politie onderzoekt of deze feiten met de eerdere reeks ernstige geweldsincidenten te maken hebben. De drie jongeren, die zaterdag werden gearresteerd, zitten nog vast. Zij worden dinsdag voor de rechter-commissaris geleid.