Brandweer rukt meerdere keren uit voor stormschades

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 18:37

SCHOUWEN-DUIVELAND - De brandweer is donderdag meerdere keren uitgerukt voor stormschade meldingen op het eiland. 

Brandweerploegen in heel Zeeland zijn donderdag druk geweest met schade meldingen door de storm van vanochtend. De brandweer van Schouwen-Duiveland rukte in totaal 8 keer uit. 

Renesse 

De eerste melding kwam rond 06.00 uur binnen vanaf een camping aan de Hoogenboomlaan in Renesse. Wat hier precies aan de hand was is niet bekend. 

Zonnemaire

Rond 07.50 uur werd de brandweer van Dreischor opgeroepen voor een stormschade aan de Margrietstraat in Zonnemaire. Een enorme boom was hier omgevallen en is in stukken gezaagd door de brandweer. Omdat er een gat is ontstaan in de grond zijn er hekken rondom de restanten van de boom geplaatst. 

Burgh-Haamstede

De brandweer van Haamstede werd vanochtend twee maal opgeroepen voor stormschades aan de Torenweg en de Hogezoom. Bij de eerste melding bleek niet veel aan de hand waarna de brandweer snel retour kon naar de kazerne. Aan de Hogezoom bleek een boom omgewaaid te zijn. Bij aankomst van de brandweer was deze al in stukken gezaagd en was er voor de brandweer niks te doen. 

Zierikzee

De brandweer moest in totaal drie keer in actie komen voor stormschades. Aan de Touwbaan was een tak op de weg gevallen die al snel was opgeruimd door de brandweer. Aan de Weststraat brak een buis van een schoorsteen af wat voor een gevaarlijke situatie zorgde. De buis is verwijderd en het gat in het dak is tijdelijk gedicht door de brandweer. Halverwege de middag werd de hoogwerker van de brandweer nog opgeroepen voor een schade melding bij Zeelandia aan de Straalweg. 

Noordgouwe

Op de Roterijdijk tussen Schuddebeurs en Dreischor was een grote tak van een boom afgebroken. Omdat de brandweer van Dreischor al druk was in Zonnemaire werd de brandweer van Kerkwerve ingezet om de situatie weer veilig te maken.