Grote zoekactie rond Verklikkerplaat bij Renesse

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 13:59

RENESSE - woensdagmiddag zijn de hulpdiensten een grote zoekactie gestart nadat meerdere mensen mogelijk in de problemen waren geraakt.

Omstreeks 12.10 uur werden meerdere meldingen gemaakt van personen in de problemen op de Verklikkerplaat bij Renesse. Volgens de kustwacht ging het om een mountainbiker en een aantal wandelaars. Vanwege de meerdere meldingen werden direct twee politie-eenheden, een ambulance, de KNRM boot van Ouddorp en vanuit de kustwacht een helikopter en vliegtuig gealarmeerd. 

Na een zoekactie op het water en vanuit de lucht werd niemand weer aangetroffen. De reddingsbrigade trof wel twee wandelaars aan. De mountainbiker zou een nat pak hebben opgelopen maar werd niet meer achterhaald. Nadat rond 13.00 uur geen vermissingen meer bekend waren is de zoekactie beëindigd. 

Vanwege het voorspelde hoge water van vanmiddag werd afgelopen dagen al veel gewaarschuwd voor snel opkomend water rondom de zandbank. De reddingsbrigade is vandaag extra aanwezig om mensen aan te spreken op de gevaren hiervan. Rond 16.00 uur wordt de hoogste waterstand verwacht. De reddingsbrigade zal rond die tijd extra aanwezig zijn rondom de Verklikkerplaat.