Meerdere woningen maanden onbewoonbaar na tornado

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 12:56

ZIERIKZEE - Meerdere woningen in de wijk Malta zijn onbewoonbaar geraakt na de tornado van maandagmiddag. Dat is zojuist bekend gemaakt in een persconferentie. De schade loopt volgens de Burgemeester in de miljoenen. 

De tornado trok gisteren rond 13.00 uur over het centrum van Zierikzee. Al snel werden meldingen gemaakt van schade en gewonden. Om dit goed te kunnen coördineren werd opgeschaald naar GRIP1. Uiteindelijk werd elke brandweerploeg vanuit Schouwen-Duiveland ingezet om te assisteren bij de schade meldingen. 


Omdat in eerste instantie niet duidelijk was of er ook buiten Zierikzee schade was werd door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP2 zodat een speciaal crisisteam samen kon komen bij de Veiligheidsregio. Na een snelle verkenning bleek de schade het groots te zijn in het centrum van Zierikzee en de wijk Malta. Vanwege de gevaarlijke situatie in het getroffen gebied werd een groot deel van Zierikzee afgesloten. 

In de wijk Malta zijn ongeveer 400 woningen beschadigd geraakt waarvan 150-200 zwaar beschadigd. 10 woningen aan de Calandweg en Kanterlaan raakte onbewoonbaar. Wanneer deze woningen gerepareerd kunnen worden is nog niet bekend. Vijf woningen aan de Calandweg zullen volgens Zeeuwland nog maanden onbewoonbaar blijven. Hoeveel woningen in heel Zierikzee beschadigd zijn geraakt is nog onbekend. Aannemers zijn sinds maandagavond druk bezig met het herstellen van de schade. 

Zie ook:

Opruimwerkzaamheden na tornado van start, dodelijk slachtoffer is vrouw uit Wassenaar 📷📹

Dode en 10 gewonden door windhoos in Zierikzee 📷📹

VRZ: Kom niet naar Zierikzee om te kijken

Enorme schade en gewonden door windhoos in Zierikzee 📹📷