112schouwen.nl
Home » Persberichten » Politie vraagt verdachte situaties te melden na vele inbraken in de regio Oosterscheldebekken

Politie vraagt verdachte situaties te melden na vele inbraken in de regio Oosterscheldebekken

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 14:44

Renesse - De politie in teamgebied Oosterscheldebekken vraagt burgers om verdachte situaties te melden in verband met de vele bedrijfsinbraken van de afgelopen weken.

Op industrieterreinen, bij bedrijven, bij sportkantines en in loodsen in het teamgebied wordt sinds 24 september jongstleden een toename gezien van het aantal inbraken.

Op vier adressen in Rilland (aan de Bathseweg), bij zes adressen in Kapelle (Jufferswegje, Noordstraat, Handelsweg, Biezelingseweg), bij vier bedrijven in Heinkenszand (Noordland en Schouwersweg), bij een complex aan de Hogeweg in Yerseke, bij een bedrijf aan de Molenweg in Schore, bij een bedrijf aan de Duinzoom in Renesse en bij twee bedrijven in Goes (Scottweg en Columbusweg) werden aangiftes van inbraken opgenomen. Bij die inbraken werd veelal geld, gereedschap en computerapparatuur buitgemaakt. Voor sommige van deze bedrijven loopt de schade op tot duizenden euro’s, omdat de inbrekers zich soms op een grove manier de toegang tot het pand verschaften.  

 

Info over gepleegde inbraken?

Mocht u meer informatie hebben over de gepleegde inbraken, neem dan contact op met de politie of met Meld Misdaad Anoniem. Wanneer u een verdachte situatie waarneemt in uw buurt vragen we u ook contact op te nemen. Denk niet: “Oh, het zal wel niks zijn”, of: “De buren zullen wel al gebeld hebben”, maar bel dan 0900-8844. Als u daadwerkelijk ziet dat ergens wordt ingebroken bel dan direct 112.

Meld verdachte situaties

Sommige van de getroffen bedrijven bevinden zich op industrieterreinen waar wellicht niet zoveel mensen wonen, maar er zijn ook zeker plaatsen waar is ingebroken waar omwonenden wél verdachte situaties hadden kunnen waarnemen. De politie doet dan ook een oproep aan mensen die iets verdachts zien in hun omgeving om dit te melden. U kent uw buurt het allerbeste en u ziet dan ook wanneer zich iemand in uw buurt ophoudt die er niet thuishoort. Neem kenmerken van verdachte personen en/of voertuigen in u op, noteer ze en bel de politie. Dit soort eenvoudige handelingen kunnen de pakkans enorm vergroten.

 

Het zou kunnen dat u uw eigendommen of erf in de gaten houdt door middel van een bewakingscamera. Veel mensen zijn al in het bezit van zo’n camera. Weet dat de politie graag gebruik maakt van camerabeelden. Er loopt zelfs een project ‘Camera in Beeld’ waarin de politie vraagt om uw bewakingscamera aan te melden, zodat de politie bij een misdrijf ook gebruik kunnen maken van de beelden die uw camera opneemt. Voor meer informatie: kijk op de themapagina: Camera in Beeld.

 


«   »