Verdachte Renesse is 51-jarige man uit Hellevoetsluis

Gepubliceerd op 24 augustus 2022 om 12:57

Renesse - De politie heeft een man aangehouden die er van wordt verdacht dat hij in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 augustus twee keer een terras op is gereden aan de Hogezoom. Het gaat om een 51-jarige man uit Hellevoetsluis. Een vrouw raakte daarbij gewond, zij is ter plaatse geholpen door ambulancepersoneel.

De aanleiding zou een conflict met het personeel van een horecazaak zijn geweest. Kort daarna stapte de man in de auto en reed het terras op. Hij ging er daarna vandoor in de richting van de Jan van Renessseweg waar hij zelf uit de auto stapte.

Toen de agenten hem daar aantroffen kwam de man op ze af met een vermoedelijk steekwapen in zijn hand. Omdat de verdachte niet luisterde naar instructies van de agenten werd het stroomstootwapen ingezet en werd de man gepepperd. Daarna werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Wat er precies is gebeurd, wordt nu door de politie onderzocht. 

Getuigen

Omdat het een warme avond was hebben waarschijnlijk veel mensen het zien gebeuren op het drukke terras. De politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844. Omstanders die behoefte hebben aan Slachtofferhulp kunnen contact opnemen via 0900-0101.