Grote drukte in zorg door gladheid, advies VRZ: “blijf thuis”

Gepubliceerd op 16 december 2022 om 17:57

ZEELAND - De gladheid die sinds donderdagavond over Zeeland is getrokken heeft geleid tot grote druk op de zorg. De ambulancedienst heeft het extra druk door de vele meldingen voor ongevallen door gladheid in Zeeland.

Zowel de meldkamer ambulancezorg, als de ambulancedienst, als de spoedeisende hulp zijn opgeschaald en hebben extra personeel ingeschakeld. Vandaag zijn extra ambulances met personeel ingezet, extra centralisten en ziekenhuispersoneel. De wachtkamer in het Adrz zit vrijdag vol patiënten. Patiënten uit Noord- en Midden-Zeeland worden daarom ook naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht om de druk in het Adrz niet nóg hoger te maken. Er wordt hard gewerkt door alle hulp- en zorgverleners om iedereen zo goed mogelijk te helpen. 

Alleen in dringende gevallen
Er wordt begrip gevraagd voor de druk in het ziekenhuis en met klem het ziekenhuis en ambulancedienst alleen te belasten in dringende gevallen. 

Blijf thuis als je niet naar buiten hoeft
Ook vannacht daalt de temperatuur en blijft het KNMI waarschuwen voor gladheid, daarom is tot zaterdagmiddag code geel van kracht. Wees alert en voorzichtig, ga niet onnodig de weg op tijdens gladheid. Blijf thuis als je niet weg moet. Het is en blijft echt heel erg glad dus neem geen risico's!

Zie ook:

Gewonde bij kettingbotsing op N57 bij Burgh-Haamstede

Meerdere ongevallen door ijzel op Schouwen-Duiveland

Code oranje vanwege verraderlijke gladheid

Brandweerwagen glijdt weg door extreme gladheid

Code geel voor gladheid verlengd, ook kans op dichte mist